Owinęła ciasto folią bąbelkową, a efekt końcowy Cię zaskoczy!

Owinęła ciasto folią bąbelkową, a efekt końcowy Cię zaskoczy!

0 49950
Podaj dalejShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on Facebook

Niektórzy ludzie to prawdziwi mistrze dekoracji. Potrafią stworzyć coś z niczego. Dowodem tego jest poniższy wpis.

Pragniesz zrobić wrażenie na swoich gościach? Wystarczy, że upieczesz swój ulubiony torcik i ozdobisz go czekoladą. Nie, nie.. nie będzie to zwykłe polanie czekolady na wierzch! Pokażemy Ci jak za pomocą zwykłej czekolady i folii bąbelkowej osiągnąć „efekt WOW”. Goście już na sam widok oniemieją z zachwytu.

Co będzie Ci potrzebne?

  • folia bąbelkowa o długości obwodu tortu i szeroka na wysokość tortu.
  • gładki nóż (najlepiej długi i szeroki) do wygładzenia czekolady na folii bąbelkowej
  • no i oczywiście tort i czekolada ;)

W zależności od wielkości tortu będzie nam potrzebne kilka tabliczek czekolady. Należy je rozpuścić w kąpieli wodnej, a następnie przełożyć czekoladę na folię bąbelkową i dokładnie rozsmarować. Pozostawić do lekkiego przestudzenia, przyłożyć folię dookoła tortu i wstawić do lodówki, by czekolada całkowicie zastygła. Następnie wyciągamy tort z lodówki i delikatnie odklejamy folię bąbelkową i gotowe! Prawda, że efekt końcowy jest niesamowity?

Całość możecie prześledzić na filmiku poniżej:

 

Podaj dalejShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on Facebook

NO COMMENTS

Leave a Reply