Ciastka jak szarlotka, idealne do lodów!

Ciastka jak szarlotka, idealne do lodów!

0 1367
Podaj dalejShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on Facebook

Ciastka jabłkowe, które rozpływają się w ustach!


Co potrzebujesz:
4 szklanki posiekanych w kostkę jabłek
1/3 szklanki brązowego cukru
1 łyżeczka przyprawy do szarlotki
½ łyżeczki cynamonu
odrobina soli
2 łyżki masła
1 łyżka skrobi kukurydzianej
jajko

Wykonanie:

W misce mieszamy jabłka, cukier, przyprawy oraz sól. Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy masło i dodajemy jabłka. Następnie dodajemy łyżeczkę skrobi kukurydzianej. Dokładnie mieszamy. Rozkładamy ciasto i nakładamy porcje jabłek. Następnie za pomocą foremki wycinamy ciasteczka. Brzegi przygniatamy widelcem, a na środku robimy nacięcie tak jak na filmiku i smarujemy jajkiem. Na sam koniec pieczemy w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez około 15 minut. Idealnie pasują do lodów!



źródło: TipHero

Podaj dalejShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on Facebook

NO COMMENTS

Leave a Reply