Zalał muffinki masą jajeczna – jak zobaczysz po co, to też będziesz...

Zalał muffinki masą jajeczna – jak zobaczysz po co, to też będziesz chciała to zrobić!

0 41029
Podaj dalejShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on Facebook

Znudziły Ci się kanapki na śniadanie? Jeśli tak to polecamy muffiny jajeczne. Ładnie się prezentują i świetnie smakują! :)


Do muffinek jajecznych wykorzystujemy:

  • dowolny przez Ciebie wybrany farsz
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • ser
  • margaryna lub masło
  • ½ łyżeczki oleju
  • 250 ml mleka
  • 6 jajek
  • pieprz
  • sól

Wykonanie:
Rozpoczynamy od nasmarowania foremki do muffinów margaryną lub masłem, następnie umieszczamy ulubiony farsz, przykrywamy serem. Teraz zabierzmy się za przygotowanie jajek. Wbijamy ich 6 do miski, dodajemy proszek do pieczenia, mleko, pieprz, sól, olej i mieszamy. Następnie zalewamy foremki masą z jajek. Całość pieczemy w temperaturze 190 stopni Celsjusza przez około 25 minut. Gotowe!



źródło: TipHero

Podaj dalejShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on Facebook

NO COMMENTS

Leave a Reply