Masz ochotę na coś szybkiego, słodkiego i robiącego wrażenie? Zrób pyszne różyczki z ciasta francuskiego i jabłek!
Wykorzystujemy:
- jabłka
- wodę
- sok z połówki cytryny
- 3 łyżki konfitury z moreli
- ciasto francuskie
- cynamon
Wykonanie:
Surowe jabłka kroimy na pół, następnie wycinamy środek i kroimy w plasterki. Wkładamy je do miski z wodą i sokiem z połówki cytryny. Gdy już tak zrobimy, umieszczamy je w mikrofalówce na 3 minuty. W międzyczasie możemy przygotować mieszankę z 3 łyżek konfitury morelowej i 2 łyżek wody. Wałkujemy ciasto francuskie, nakładamy konfiturę, jabłka i posypujemy cynamonem. Całość zawijamy jak na filmiku. Na sam koniec pieczemy w temp. 190 stopni Celsjusza przez około 40 minut.
źródło: TipHero