Zawinęła plasterki jabłka w ciasto francuskie i stworzyła coś niesamowitego i pysznego!

Zawinęła plasterki jabłka w ciasto francuskie i stworzyła coś niesamowitego i pysznego!

0 34464
Podaj dalejShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on Facebook

Masz ochotę na coś szybkiego, słodkiego i robiącego wrażenie? Zrób pyszne różyczki z ciasta francuskiego i jabłek!


Wykorzystujemy:

  • jabłka
  • wodę
  • sok z połówki cytryny
  • 3 łyżki konfitury z moreli
  • ciasto francuskie
  • cynamon

Wykonanie:
Surowe jabłka kroimy na pół, następnie wycinamy środek i kroimy w plasterki. Wkładamy je do miski z wodą i sokiem z połówki cytryny. Gdy już tak zrobimy, umieszczamy je w mikrofalówce na 3 minuty. W międzyczasie możemy przygotować mieszankę z 3 łyżek konfitury morelowej i 2 łyżek wody. Wałkujemy ciasto francuskie, nakładamy konfiturę, jabłka i posypujemy cynamonem. Całość zawijamy jak na filmiku. Na sam koniec pieczemy w temp. 190 stopni Celsjusza przez około 40 minut.



źródło: TipHero

Podaj dalejShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on Facebook

NO COMMENTS

Leave a Reply