Podaj dalejShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on Facebook
Oto przepis na pyszne kuleczki Rafaello. Każdy z nas może zrobić je sam w domu! :D
Składniki (24 sztuki):
  • 200 g białej czekolady
  • 100 g masła (w temperaturze pokojowej)
  • 50 g cukru pudru
  • 1,5 szklanki wiórek kokosowych do masy i dodatkowe do obtoczenia
  • 24 całe migdały
Obieranie migdałów:
Wieczorem migdały wsypać do miseczki, zalać wrzącą wodą. Rano wylać wodę i obrać je ze skórki.
  1. Czekoladę rozpuścić na parze.
  2. Zmiksować masło z cukrem pudrem na gładką masę.
  3. Miksując, dodawać po łyżce rozpuszczoną czekoladę.
  4. Do powstałej masy wsypać wiórki kokosowe i wymieszać. Drobne grudki rozgnieść.
  5. Uformować małe kuleczki, umieszczając w środku po jednym migdale. Obtoczyć w wiórkach kokosowych.
  6. Wstawić do lodówki na około 2 godziny.

 

Gotowe! Smacznego:)
Podaj dalejShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on Facebook

NO COMMENTS

Leave a Reply